Dato

10 - 12 mai 2021
Utløpt!

Tid

10:00 - 16:00

Restaurering vinduer 2

Praktisk vedlikehold og reparasjoner av gamle vinduer. Dette inkluderer tradisjonell linoljebrenning av metall, glasskjæring, linoljemaling, kitting og enkle trereparasjoner. Vi legger opp til avstand mellom alle på minst 1 meter både ved teori, bespisning og praksis. Kurset gir grunnleggende forståelse av oppbygging, funksjon og vedlikehold av tradisjonsvinduer.

Vi stiller med komplett sett med verktøy og maskiner for restaurering av vinduer og bruker vinduer fra gården for å lære. Alle får utdelt hefte om vindusrestaurering publisert av Fortidsminneforeningen. Dagene blir lagt opp romslig med god tid til pauser, tur og avslappning. 

Program kursdagene:
Mandag: Kort om vinduets historie, hvorfor restaurere. Introduksjon til verktøy og utstyr. Sikker utførelse, korrekt merking av glass/vindu/hengsler. Demontering av vinduer på huset. Demonstrere å fjerne kitt, ta ut glass, rense og skrape. Demonstrere enkle reparasjoner av råte/rust på tre, pusse, olje og klargjøre for å montere glass. Male vinduer fra søndagens restaurering.

Tirsdag: Fortsette på mandagens jobb med skraping, pussing og klargjøring. Hvordan fjerne rust. Demonstrasjon av tradisjonell linoljebrenning av metall. Montere metall. Glasskjæring. Montere og kitte glass.

Onsdag: Fortsette montering av metall og glass. Linoljemaling; egenskaper, fordeler, ulemper, teknikker. Maling av ferdig restaurerte vinduer. Demonstrasjon av montering av vinduer på huset. Utdeling av kursbevis.

Om kursholder
Chris Nerdal er fra Sekel vindusrestaurering Og han brenner for godt håndverk, gamle hus og restaurering. Han bor selv i en gammel skole i tømmer fra 1892, midt i Vestfold. Etter at han og hans kone hadde renovert alle skolens vinduer ble ideen til å starte Sekel vindusrestaurering født.

Praktiske detaljer, mat og overnatting Underveis i kurset blir det servert kaffe, te og kaker. Ta med niste og egen kopp, pluss egnete klær, detaljene følger med påmeldingsbekreftelsen. Middag serveres lørdag kl. 17:00 med en kostnad av 150,- For de som vil overnatte er det gratis overnatting for telt.  Ønsker du å sove i seng i huset koster det fra 100-350 kr, ta med eget sengetøy.

Praktisk info og påmeldingsskjema

For påmelding/andre spørsmål ta kontakt med Georgiana Keable. TAKK TIL: Kurset arrangeres i samarbeid mellom Opsal Gard, Sekel Vindusrestaurering ved Chris Nerdal og Fortidsminneforeningen.