Historiefortelleren Georgiana

Historiefortelleren Georgiana

Georgiana Keable, grunder av Opsal Gård, har vært en pioner for fortellerrenessansen i England og i Norge.

På gården i dag bor unge mennesker fra Norge, Europa og Verden, flestparten i ca. en måned. Mesteparten av aktivitetene som foregår er helt konkret – for å støtte naturens krefter.

Men fortellinger spiller også en stor rolle. Ved å fortelle om, eller som en av de andre artene, kan vi nærme oss en respekt og til tider mer forståelse for våre omgivelser. Vi bruker tid på å observere, ikke bare kartlegge, men også å møte naturen med alle sansene åpne. Så bruker vi fantasi for å se for oss hvordan det kan oppleves å være et tre, en flue, eller en svale.

Georgiana var en av de første som begynte å jobbe fulltid som profesjonell forteller i London sammen med legendene Ben Haggarty, Pomme Clayton, Hugh Lupton, Jan Blake og TUUP.

Etter at hun flyttet til Norge i 1997 har hun grunnlagt: Fortellerhuset, Fortellerfestivalen og podkasten FortellerRadio.

Hun elsker miljøfortellinger – myter, botanikk, eventyr eller historiske dramaer. Med Per Jostein Aarsand har hun fremført fortellinger på Pilgrimsleden i Oslo i 10 år med bl.a. Oslo DKS.

Georgiana har gjennom 10 år fortalt årlig for ca 1000 barn ved Oseberghaugen, en fortelling om liv og død, rikdom og gleden av å gå barbeint (DKS)
I 13 år har hun jobbet med Klimafortelling for 8. trinn, og spilt moren til Thor Heyerdahl i hans barndomshjem i Larvik (DKS).
I tillegg har hun fremmet tospråklig fortelling siden 2006.

Hun har skrevet bøkene «The Natural Storyteller» og «Fairytales Families and Forests» som begge er utgitt på Hawthorn Press, og deltatt med material til mange andre bøker.

Hun har fortalt på festivaler internasjonalt i mange land, med reise overland mest mulig. I 2015 fikk Georgiana Oslo bys Kunstnerpris for fremragende innsats innen Oslos kunstliv.

Mer om fortellervirksomhet finnes på www.georgiana.net og www.fortellerhuset.

Georgiana Keable forteller aften - evening of stories
Foto Stoppested Verden Christoffer Holenbakken