Dato

21 - 22 mai 2022
Utløpt!

Tid

Hele dagen

Kostnad

2300 kr

Fortelling og biomangfold

Kurs av Fortellerhuset www.fortellerhuset.no
Et inspirerende kurs om fortelling og natur.

Fortelling og Biomangfold kurset deles inn i tre elementer:

  • Å fortelle direkte i møte med biomangfold. Denne delen er sanselig og intuitiv. Vi finner en avslapning og kontakt innvendig for så å bruk stemmen og lytting utvendig. Dette blir først din privat opplevelsen og så kan vi dele med hverandre.
  • Gjennom allerede eksisterende fortellinger fra fortellerarven, løfte du fram det som handler om biomangfold og gjenforteller med et nytt fokus. Fortellingen fødes på nytt i forhold til dette øyeblikk og i møte med naturen.
  • Å fortelle om en av artene som finnes på Opsal gård. Vår er i ferd med å åpne seg og det er uttalelig villblomster, trær, sommerfugler og fugler å møte. Her bruker vi også forskning som bakgrunn og bygge det ut til noe som innehold narrativ og bilder.

I løpet av kurshelgen kommer vi til å synge, danse, gå tur og kose oss ved peisen. Kroppen og stemmen vekkes og med det, det som vi også i alle største grad trenger for fortelling – hjertet.

Historiefortelling kan nære kontakt med naturen rundt oss. Fortelling kan åpne øynene våre for de mangfoldige mystiske skapningene og prosessene som foregår. Vitenskapelige fakta kan bli engasjerende, og sansene engasjeres.

Meld deg på her: https://pameldinger.no/e/ucqdka

Kurset passer både for deg som er ny innen muntlig fortelling og deg som er mer erfaren forteller.

På Opsal gard fokuserer vi på biomangfold, her i mai begynner de ville blomster å folde seg ut. Sammen går vi på opdagelse for å finne naturens stemme.

Kursstedet er en vakker 200 år gammel gård som nå vekkes til live. Her har ikke bodd noen fulltid på 50 år.

Kurset er ledet av Georgiana Keable. Hun er Norges mest erfarne og engasjerte naturforteller, og har gitt ut den prisvinnende boken «The Natural Storyteller» (kan for eksempel kjøpes herfra: https://www.adlibris.com/no/bok/the-natural-storyteller-9781907359804 ). Georgiana har vært pioner i fortelling i mer enn fire tiår og har nylig gitt kurs og forestillinger i Canada, USA og Slovenia.

Det er mulig å overnatte på Opsal gard. Dette er et historisk bygg med enkel standard (utedo og ikke innlagt vann).

Sted: Opsal gard (ved Tangen, ca. 1,5 time fra Oslo)

Tid: 21-22. mai 2022

Påmelding: https://pameldinger.no/e/ucqdka
Spørsmål? Ta gjerne kontakt, send melding her: http://www.fortellerhuset.no/kurs/#kurs-kontakt
Vilkår: Vilkår for påmelding står på påmeldings-siden.

Pris kurs:

Kursavgift er 1.800,- (“tidlig-pris”) eller 2.300,- (ordinær pris). I tillegg kommer mat (lunsj lørdag og søndag samt middag lørdag): 400,-. Du kan også overnatte, pris for overnatting kommer i tillegg (inkluderer frokost). Prisene blir da:

– Kurs inkludert overnatting (inkluderer måltider: lunsj lørdag og søndag samt middag lørdag og frokost søndag)
— Tidlig-pris (påmelding før 28. februar): 2.600,-
— Ordinær pris (påmelding etter 28. februar): 3.200,-

– Kurs inkludert overnatting (ENKELTROM) (inkluderer måltider: lunsj lørdag og søndag samt middag lørdag og frokost søndag)
— Tidlig-pris (påmelding før 28. februar): 2.900,-
— Ordinær pris (påmelding etter 28. februar): 3.500,-

– Kurs (uten overnatting) (inkluderer måltider: lunsj lørdag og søndag samt middag lørdag)
— Tidlig-pris (påmelding før 28. februar): 2.200,-
–Ordinær pris (påmelding etter 28. februar): 2.700,-

Korona-forbehold:
Vi gjennomfører kurset trygt innenfor gjeldende retningslinjser og anbefalinger for smittevern på det aktuelle tidspunkt. Ved avmelding pga. covid-relaterte årsaker (f.eks. karantene) vil full innbetaling bli refundert. Hvis kurset skulle bli avlyst (f.eks. pga. korona-regler) vil du også få full innbetaling refundert (eller innbetalingen kan flyttes til et senere kurs).