Presentasjon

Presentasjon av workshop ledere/utøvere på kurs og festival


MALCOLM GREEN er både naturforsker og historieforteller, og han har fortalt historier profesjonelt siden 1982. Han har undervist i historiefortelling ved Newcastle University i 20 år og, som leder av Rising Sun Country Park, satt historiefortelling sentralt i tolkningen. I sitt nylige arbeid har han forsøkt å integrere et mer enn menneskelig perspektiv i sin historiefortelling, og samarbeidet med forskere og musikere for å skape et billedvev av økologi, myter og personlig erfaring som formidler både livets under og skjørhet.
Hans fremføringsstykker inkluderer Shearwater og Gone Cuckoo. Han er blandt grunnleggerne av A Bit Crack Storytellers som han organiserte samarbeidsprosjektet Dreaming the Land med. Han er forfatter av Northumberland Folktales.
www.malcolm-green.co.uk

CHARLOTTE ØSTER forteller eventyr og historier som hun setter sammen etter tema og publikum. Hun er opptatt av å finne balansen mellom leken, humoren og alvoret i historiene.
Repertoaret strekker seg fra eventyr for barn til forestillinger for voksne som nærmer seg stand up sjanger. I tillegg så elsker hun å holde kurs og høre andre fortelle.
www.fortellerhuset.no

KATHINKA MARCKS (historieforteller)
Historier holder universet vårt sammen. De har makten til å lære oss hvordan vi skal ta vare på denne verden og på vårt lille jeg. Som historieforteller er Kathinka oversetter for de som ennå ikke vet hvordan de skal lytte til trær, grevlinger og fuglesang, til de som kanskje oppdager at magi virkelig eksisterer. Kathinka bor og jobber som historieforteller i Schwarzwald i Tyskland. Lenke til Kathinka Marcks nettside.

DANIEL HOECKENDORFF (utendørsguide)
Hvordan være til tjeneste for livet er Daniels mest presserende spørsmål. Som friluftsguide leker han med sammenhengen mellom ytre og indre landskap og elsker å legge til rette for møter med det utemmede livet i den mer enn menneskelige verden. Daniel bor og jobber som friluftsguide i Schwarzwald i Tyskland. Lenke til Daniel Hoeckendorffs nettside.


SIW LAURENT er utdannet skuespiller og grunnlegger av Active Body Listening, en utforskende praksis for naturforbindelse som nærmer seg sinn, kropp og stemme som villmark.

GEORGIANA KEABLE har vært en pioner for fortellerrenessansen i England og i Norge, grunnlegger av Fortellerhuset, Fortellerfestivalen og FortellerRadio. Hun elsker miljøfortellinger – myter, botanikk, eventyr eller historiske dramaer. Med Per Jostein Aarsand har hun spillte fortellinger på Pilgrimsleden i Oslo i 10 år med bl.a. Oslo DKS. Georgiana fortalt i 10 år også for ca. 1000 barn årlig ved Oseberghaugen, om liv og død, om rikdommen og gleden av å gå barbeint.(DKS) I 12 år har hun jobbet med Klimafortelling for 8. trinn, og spilt moren til Thor Heyerdahl på hans barndomshjem i Larvik.(DKS). I tillegg har hun fremmet tospråklig fortelling siden 2006. Hun har fortalt på festivaler internasjonalt i mange land med reise overland mest mulig. Georgiana fikk Oslo bys Kunstnerpris for fremragende innsats innen Oslos kunstliv.
Boken The Natural Storyteller har vunnet to internasjonale priser og kommet ut som lydbok. En ny bok med Dawne McFarlane – Fairytales, Families and Forests kom vår 2023.
www.georgiana.net


MARIA LOTHE is a dance artist and activist based in Oslo, working in various freelance constellations as a dancer and choreographer. She works within contemporary dance, with an interest in voice and object work, nature and the site spesific. She has a two year degree in choreography and improvisation from Skolen for Samtidsdans in Oslo and a BA in contemporary dance from Trinity Laban in London. Current relevant work is as a dancer in Resisting Extinction by BodyCartography Project and dancer/choreographer in Økohelter with the dance collective STICKY.  www.marialothe.com
Photo Ida Goldberg
«Dancing to the Painting» by Martin Creed, as part of the exhibition «Inside Out» by Hodgkins and Creed at The Twist Kistefoss Museum

MARTIN LEE MUELLER, PhD, økofilosof
Han er født og oppvokst i Tyskland, men har funnet sin plass i Norge, hjem til både dyp økologi og store løp av atlantisk laks – to lidenskaper utforsket i dybden i hans forfatterskap og undervisning.
Martins banebrytende bok Being Salmon, Being Human: Discovering the Wild in Us and Us in the Wild ble møtt med en storm av lovord da den ble utgitt på slutten av 2017
Link til forlaget som ga ut boken, Chelseagreen.com
Boken har også inspirert en anerkjent sceneopptreden på tre personer, som Martin og hans medfortellere nå turnerer i flere land. For tiden deler Martin tiden sin mellom å utvikle en ny mastergrad i økologisk utdanning ved Rudolf Steiner-høgskolen i Oslo, og å opprette Circumpolar Salmon Forum – en organisasjon dedikert til å bygge broer mellom de ulike stedsbaserte atlantiske og stillehavslakse kulturene på den nordlige halvkule.