Dato

08 aug 2023
Utløpt!

Tid

09:00 - 18:00

Kostnad

Gratis

Barnas Dag

Barna inviteres til Eventyrlige vandringer gjennom naturen! En heldagsfeiring av levende fortelling og Biomangfold. Profesjonelle fortellere, dansere, jordbrukere og biologer samles på Opsal gård. Gjennom dans og lek, gjennom sansene og utfordringer kommer vi nærmere naturens magi. Opsal gård var en stor og viktig gård i sin tid, og skuer majestetisk utover landskapet. Den har ligget brakk i 50 år, nå i et senter for Fortelling og Biomangfold utfoldes en festival og såklart, skal barna være med!

De profesjonelle fortellerene som leder prosjektet og denne dagen, har alle et repertoar av forestillinger som utspiller seg under åpen himmel. Dette har de holdt på med hver for seg i, hvert sitt land i årevis. På barnas dag vil fortellerne veksle på å ta med barn og hverandre på historievandring ut i skogen.

De andre deltagerene får mulighet til å oppleve hvordan man kan jobbe med barn gjennom fortellinger, spill og øvelser. Fortelle, dele, inspirere hverandre og se hvordan vi jobber.

Noen frivillige på gården fungerer som vertskap for familiene som kommer på besøk. De får omvisning i det 200 år gamle Våningshuset. I låven får de lov til å hoppe i høyet; de blir kjent med ullgrisene; og de kan leke gammeldagse leker fra deres barndom. Når siste runde er ferdig, tenner vi grillen, spiser lokal mat og åpner for diskusjon fra alle deltagerne.


Kl. 09:00 – 11:00 Fra 3-6 år
EVENTYR, FAMILIER OG SKOG
Forestillingsspråk, norsk
Forteller, Georgiana Keable

Eventyr, familier og skog med Georgiana Keable. I februar 2023 publiserte forlaget Hawthorn Press Georgianas andre bok, Fairytales, Family and Forest, som skal inspirere barnefamilier og alle som har med småbarn å gjøre til å bruke fortelling i naturen.


Kl. 12:00-14:00 Fra 7-12 år
VIS MEG DIN SKOG
Forestillingsspråk, norsk
Forteller, Charlotte Øster

Et opplegg Charlotte har utviklet i Vestfold og turnert med i flere år. Bor det dyr i skogen du pleier å leke i? Hvordan vet du det? Har du sett dem? Hørt dem? Fortell meg, så skaljeg fortelle dere historier om dyr, mennesker og natur.

 

Kl. 15:00-18:00 fra 12-18 år
Å DRØMME JORDA FRAM
Forestillingsspråk, engelsk
Fortellere Malcolm Green og Kathinka Marcks

Denne fortellervandringen for ungdom baserer seg på utfordringer, observasjoner og masse gode historier.

Arrangementet foregår i og på Opsal Gård og er gratis. Publikum bes kle seg etter været.

Arrangementet er støttet av: